بیست و هفتمین نمایشگاه فرش دستباف ایران آغاز به کار کرد

1397/06/03

بیست و هفتمین نمایشگاه فرش دستباف ایران آغاز به کار کرد
بیست و هفتمین نمایشگاه فرش دستباف ایران امروز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش دنیای لوازم خانگی، بیست و هفتمین نمایشگاه فرش دستباف ایران، روز شنبه با حضور «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت معدن و تجارت در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه از نظر کمی و کیفی بزرگترین نمایشگاه فرش دستباف جهان محسوب می‌شود و صدها شرکت و واحد تولیدی از مناطق مختلف کشور، جدیدترین بافته های خود را در معرض دید علاقه مندان قرار می‌دهند.
در این دوره از نمایشگاه که با مجوز مرکز ملی فرش ایران برگزار می شود، بیش از 670 شرکت تولیدی و صادراتی هنر - صنعت فرش دستباف کشور مشارکت دارند و انواع فرش مناطق مختلف کشور را در اندازه ها و رنگ های مختلف، قالی و قالیچه، تابلو فرش عرضه کرده اند.
نمایشگاه در فضای 50 هزار مترمربع در 13 سالن نمایشگاهی، بهترین فرش های عتیقه و معاصر کشور را به نمایش گذاشته است.
«فرشته دست پاک» رئیس مرکز ملی فرش ایران در آیین افتتاح این نمایشگاه گفت: امروز باید همگام با تحولات سیاسی و اقتصادی جامعه و جهان طرحی نو در زمینه صنعت فرش دستباف ایران به نمایش بگذاریم.
وی افزود: باید تغییرات اساسی در شیوه نگرش ما در جوانب مختلف این هنر - صنعت اصیل ایرانی لحاظ کنیم.
دست پاک یادآور شد: این مرکز به دنبال ارتقای جایگاه فرش اصیل ایرانی در جهان از طریق تقویت حضور بخش خصوصی و مردمی، افزایش بهره وری در کار، توسعه کمی و کیفی از طریق ارتقای آموزش و طراحی، نفوذ در بازارهای جدید و توسعه بازارهای موجود و حمایت از برگزاری نمایشگاه های ملی و بین المللی است.
وی تاکید کرد: توسعه تجارت الکترونیک و کسب و کارهای نوین در حوزه فرش دستباف و ثبت ملی و جهانی نشان جغرافیایی از دیگر اهداف این مرکز است.

میزان صادرات فرش دستباف در دو دهه اخیر کاهش یافته است


رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف ایران نیز در این آیین گفت: در سال 74 میزان صادرات فرش دستباف ایران یک میلیارد و 740 میلیون دلار بود که یک سوم صادرات غیرنفتی کشور را تشکیل می‌داد و امروز با گذشت بیش از 23 سال، شاهد کاهش رقم صادرات فرش ایران به کمتر از یک ششم هستیم.
احمد کریمی اصفهانی، امسال را به دلیل بازگشت تحریم ها و توقف اجرای برجام، سالی سخت برای صنعت فرش ایران توصیف کرد و افزود: افزایش نرخ دلار، تصمیم های آنی و بدون اخذ نظر بخش خصوصی، صنعت فرش را دچار مشکل کرده است.
کریمی اصفهانی در عین حال مشکلاتت داخلی این صنعت را موثرتر از تحریم‌های خارجی آن دانست و گفت: مشکلاتی از جمله مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر تسعیر ارز، موضوع فرش های مرجوعی، برگزاری نمایشگاه های متعدد و بدون پشتوانه، نگاه سیاسی و جناحی به فعالان عرصه فرش دستباف و بلاتکلیفی نرخ های پایه صادراتی از جمله مشکلات داخلی این صنعت محسوب می شود.
وی با تاکید بر اینکه صنعت فرش دستباف از کمترین حمایت دولتی بی‌بهره است، گفت: جوایز صادراتی صادرکنندگان فرش دستباف از سال 91 پرداخت نشده و مشکل مالیات بر صادرات این بخش همچون تیری بر پیکر نحیف این صنعت نشسته است.
کریمی اصفهانی تاکید کرد: این هنر - صنعت، نیازمند محیط کسب و کار آرام است و بخش خصوصی شناسنامه‌دار خواهان ضمانت نامه های رفتاری میان مدت و بلندمدت از دولت است، در غیر این صورت، فضا برای فعالیت دلالان و واسطه ها فراهم می شود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف ایران یادآور شد: فرش دستباف بهترین گزینه برای اقتصاد مقاومتی روستایی ایران و مانعی در برابر مهاجرت روستاییان به شهرهاست که باید ارزش افزوده آن بیشتر تقویت شود.

رونمایی از فرش صلح و دوستی

در حاشیه این آیین، فرش «صلح و دوستی» که در قطع 1.5 در 1.5 مترمربع بافته شده و قرار است به سازمان ملل اهدا شود، با حضور شریعتمداری رونمایی شد.
این فرش در مدت زمان 14 ماه بافته شده است.
به گزارش ایرنا، افزایش صادرات در کنار فروش داخلی، معرفی ظرفیت‌های این بخش اقتصادی، برنامه ریزی برای حل مشکلات، شناسایی نقاط ضعف این صنعت، ایجاد بسترهای مناسب برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی، ایجاد زمینه اشتغال و کارآفرینی، آشنایی دست‌اندرکاران با محصولات، نوآوری‌ها و ظرفیت‌های موجود، ایجاد فضای رقابتی سالم میان تولیدکنندگان داخلی برای ارتقای کیفیت تولید و ایجاد ارتباط مستقیم و رو در رو میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، مهم‌ترین اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
این نمایشگاه تا نهم شهریور هر روز از ساعت 10 تا 18 در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران دایر است.

برچسب ها:

فرش 
نظرات کاربران
نام
ایمیل
نظر شما