لوازم خانگی تا پایان سال گران نخواهد شد

1398/10/23

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی مطرح کرد:
لوازم خانگی تا پایان سال گران نخواهد شد
به اعتقاد سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی، در حال حاضر به غیر از سرمایه در گردش و پدیده قاچاق، مشکل جدی و اساسی در روند تولید داخل وجود ندارد.
به گزارش اخبار ساختمان، در حالی که به گفته تولیدکنندگان، کمبود نقدینگی چوب لای چرخ تولید گذاشته است، از سال گذشته که دولت تصمیم گرفت در راستای حمایت از تولید داخل، واردات لوازم خانگی خارجی به کشور را ممنوع کند، حجم زیادی از این کالا‌ها به صورت قاچاق به کشور سرازیر شدند، به طوری که اکنون در بازار می‌توان به راحتی هر نوع لوازم خانگی با هر برند خارجی را تهیه کرد.

هرچند در دو سال اخیر بالا رفتن قیمت دلار و ممنوعیت واردات لوازم‌خانگی سبب گرانی این کالا‌ها شد، اما تولیدکنندگان داخلی به تدریج در حال تأمین تقاضا‌ها در بازار هستند و اگر این روند ادامه یابد، صنعت لوازم خانگی می‌تواند به یکی از پررونق‌ترین و اشتغالزاترین صنایع کشور تبدیل شود. البته این مهم یک شرط دارد و آن جلوگیری از قاچاق لوازم خارجی است.

این در حالی است که حجم قاچاق در کشور به حدی زیاد است که بر اساس ادعای گمرک، این رقم به ۱۳۸ هزار میلیارد تومان می‌رسد رقمی که البته به دلیل اینکه کالای قاچاق از مبادی رسمی و غیر رسمی وارد کشور می‌شود رقم دقیقی به شمار نمی‌رود و نمی‌توان رقم دقیق کالای قاچاق به کشور را اعلام کرد اما به ازای هر یک واحد قاچاق، پنج شغل مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

حالا مدتی از تلاطم قیمت لوازم خانگی در بازار می‌گذرد. ممنوعیت واردات لوازم خانگی و امتناع تولیدکنندگان از عرضه محصول به بازار دست به دست هم داد تا نابسامانی در بازار لوازم برقی خانگی سال گذشته به اوج برسد؛ یا اجناس به قدری گران است که مشتری قدرت خرید نداشت و یا هیچ کالایی برای فروش وجود نداشت.

امروز شاید در ظاهر بازار این محصول به ثبات نسبی قیمت رسیده باشد، اما از کاهش نرخ‌های افسار گسیخته خبری نیست.

مطالبه گری مردم برای درخواست کالا‌های به روز آن هم از کشوری که در حال توسعه است، دور از انتظار نیست و باید این مطالبه به طور جدی پیگیری شود. با روند ضعیف در تولید و همچنین دور ماندگی از تکنولوژی روز دنیا، لوازم خانگی را در رده کالا‌هایی قرار داده است که با هر سبک و روشی وارد کشور می‌شود. استفاده از ارز دولتی گرفته تا واردات با سبک کوله بری، روش‌هایی برای اشباع بازار از این محصولات شده است.

از تولید ملی چه خبر؟!

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که تولید لوازم خانگی در هشت ماهه اول امسال با کاهش ۷.۲ درصدی مواجه شده و تولید آن از ۴۸۲ هزار و ۸۰۰ دستگاه در هشت ماهه سال گذشته به ۴۴۸ هزار و ۲۰۰ دستگاه در مدت مشابه امسال رسیده است.

همواره تولیدکنندگان کشور بر بالا بودن ظرفیت تولید و توانایی رقابت با کالا‌های خارجی تاکید داشتند، اما با انتقاد از موانع سرراه توسعه تولید، از دولت‌ها خواستار عزم جدی در راستای ارتقای حمایت از این بخش را خواستارند.

در همین رابطه حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: با توجه به شرایط تحریم و مشکلات رکود اقتصادی، لوازم خانگی در داخل کشور بدون وقفه در حال تولید است و فعالان این عرصه با مشکل کمبود سرمایه در گردش مواجه هستند.

به گفته غزنوی، طبق آمار وزارت صمت کاهش ۷ درصدی در تولید لوازم خانگی، کاهش جدی نیست چراکه در بیشتر موارد شاهد افزایش تولید هستیم، اما اینکه نبود سرمایه در گردش تولیدکنندگان یک معضل بزرگ است باید توجه شود چرا که تولید لنگ سرمایه است.

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی ادامه داد: نمی‌توانیم در این شرایط اذعان کنیم که هیچ مشکلی بر سرراه تولید نیست، بلکه مشکلی که بخواهد روند تولید را به مخاطره بندازد وجود ندارد. تحریم و سایر مسائل امروز اقتصاد نمی‌تواند باعث توقف و یا کاهش تولید شود.

این فعال صنعتی با تاکید بر اینکه تولید و صادرات تنها به حفظ شرایط تولید کنندگان بستگی دارد، ادامه داد: سالهاست موضوع قاچاق لوازم خانگی به داخل کشور با ساماندهی، بازار داخل این محصولات را تحت شعاع قرار داده است. از سویی شرایط کنونی موجب شده قاچاق کالا در بازار لوازم خانگی با افزایش همراه شود که این پدیده سهم تولیدکننده داخلی را از بازار داخلی کوچک‌تر می‌کند.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه وزارت صمت به دنبال تهیه نشان‌های تجاری خارجی لوازم خانگی است و با شناسنامه دار شدن این محصولات، قصد کاهش قاچاق لوازم خانگی به کشور را دارد، گفت: بازار بزرگ ایران همواره مورد توجه است از اینرو با هزینه‌هایی که برای شناسنامه دار کردن لوازم خارجی شده است و با توجه به تغییر سلیقه مردم ایران در مصرف لوازم خانگی خارجی، این محصولات از سایر مبادی که ترفند‌های مختلف قاچاق است وارد بازار داخل می‌شود.

اگر وضعیت مناسب باشد گرانی نداریم

غزنوی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در بخش لوازم خانگی تا پایان سال جاری شاهد افزایش قیمت خواهیم بود یا خیر گفت: اگر نرخ ارز در بازار با همین ثبات باقی بماند می‌توانیم اطمینان بدهیم که افزایش قیمت تا پایان سال نخواهیم داشت.

وی تصریح کرد: اما اگر وضعیت نرخ دلار باز هم دچار تنش شده و یا تکان‌های اقتصادی این صنعت را از مسیر ثبات خارج کند، شرایط قیمت لوازم خانگی تولید داخل نیز متفاوت خواهد شد.

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در پایان با تاکید بر اینکه برای تولید باید ابزار‌های لازم فراهم باشد چراکه ظرفیت تولید لوازم خانگی در کشور بالاست و می‌تواند با کالا‌های تولیدی سایر کشور‌ها رقابت داشته باشد، گفت: تمام این مسائل در گرو حفظ و توسعه سرمایه در گردش تولیدکنندگان، حفظ و ثبات قیمت ارز و همچنین مقابله جدی با قاچاق است.

اقتصاد24
نظرات کاربران
نام
ایمیل
نظر شما