1397/11/02

تعدد بخشنامه ها، بلای جان اقتصاد کشور
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با انتقاد از تعدد و تورم بخشنامه‌ها و مقررات و افزایش تصمیمات شتاب زده، این گونه ­تصمیمات را، بلای جان اقتصاد کشور دانست.
به گزارش دنیای لوازم خانگی، غلامحسین شافعی گفت: در یک سال اخیر بیش از اینکه مشکلات غیرمترقبه، تحریم و کمبود منابع بر اقتصاد کشور و کسب وکار فعالان اقتصادی اثر گذاشته باشد، تصمیم‌گیری‌های اشتباه و بخشنامه‌های متعدد و متناقض بوده که مشکل‌آفرین شده است.

وی افزود: اقتصاد و فعالان اقتصادی ایران در یک سال اخیر با برخی مشکلات غیرقابل پیش‌بینی مواجه شدند و در این میان مسئله خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها نیز بر محیط کسب وکار کشور اثر گذاشت، اما باید پذیرفت که اقتصاد ایران بیش از آن‌که متاثر از تحریم‌ها و کمبود منابع باشد، اسیر تصمیم گیری‌های نسنجیده و شتاب‌زده است.

شافعی اضافه کرد: فعالان اقتصادی از ابتدای امسال، در مدت کوتاهی با بخشنامه‌های متعدد و متناقض مواجه شدند که در محیط کسب‌وکار اثرگذاری بالایی داشته و باعث کندی روند حرکت اقتصادی کشور در بسیاری از زمینه‌ها شده است. مهم‌ترین نتیجه این وضع، ایجاد بی‌اعتمادی در کشور بود که مطمئناً همه سرمایه‌گذاران را در حالت صبر و انتظار قرار می‌دهد؛ موضوعی که بدون شک در مسائل اقتصادی کشور اثرگذاری جدی دارد.

وی گفت: به دلیل شتاب‌زدگی در تصمیمات و صدور بخشنامه‌ها، نه تنها نتوانستیم در مقابل تحریم‌ها تسهیلاتی فراهم کنیم بلکه ناخواسته در برخی زمینه‌ها به اثرگذاری تحریم‌ها کمک کردیم. به‌گونه‌ای که بررسی مسائل موجود در فضای کسب‌وکار نشان می‌دهد در شرایط فعلی شاخص‌ها جابجا شده‌اند؛ اگر در گذشته بحث منابع بانکی و کمبود نقدینگی مهم‌ترین مشکل فعالان اقتصادی بود، اکنون بی‌ثباتی قوانین و صدور بخشنامه‌های متعدد در ردیف اول مشکلات فعالان اقتصادی قرار گرفته است.

رئیس اتاق ایران ادامه داد: برای تغییر این وضع باید به مسیر استاندارد و عقلانی بازگردیم و در روش‌هایی که باعث این مشکلات شده تجدیدنظر کنیم. اتاق ایران به نمایندگی از بخش خصوصی در زمان‌های مناسب تمام راه‌حل‌های کارشناسی خود را پیشنهاد کرده، اما شاهد توجه جدی به پیشنهاد‌های بخش خصوصی در این زمینه نبوده‌ایم.

شافعی گفت: اعتقاد فعالان بخش خصوصی بر آن است که باوجود تشدید تحریم‌های ظالمانه، فرصت مساعدی نیز برای رشد تولید و صادرات به وجود آمده است، اما این فرصت‌ها را با تصمیمات عجولانه و اشتباه از دست می‌دهیم. به ویژه در بخش تولید که امروز می‌توان ادعا کرد دیگر قاچاق نمی‌تواند رقیب جدی آن باشد، در عمل به‌جای استفاده از این فرصت‌ها، در از دست دادن فرصت‌ها فعال‌تر هستیم و فرصت خوب فراهم شده برای تولید و صادرات را از دست می‌دهیم.

وی افزود: علاوه بر این، ما در حوزه تخصیص منابع نیز درست عمل نمی‌کنیم و در شرایطی که با محدودیت منابع مواجهیم، در نحوه توزیع همین منابع اشکالات فراوانی داریم که اثرات آن بالاتر از کمبود منابع است.

شافعی با بیان ایکه فعالیت بخش خصوصی نیازمند ثبات در تصمیم‌گیری‌ها و قوانین است. گفت: اقتصاد ایران امروز نیازمند پیش‌بینی‌پذیری و دوری از تصمیم‌های شتاب‌زده است و از آنجا که هدف از تحریم‌ها شکستن قامت اقتصاد ایران و سلب اعتماد فعالان اقتصادی و ازهم‌گسیختگی بین فعالان اقتصادی و مسئولان است؛ نگذاریم چنین اتفاقی رخ دهد.

آریا

برچسب ها:

اقتصاد ،بخشنامه ،تحریم 
نظرات کاربران
نام
ایمیل
نظر شما