لوازم خانگی دیگر ارزان نخواهد شد

1397/05/02

شرکت ها فهرست­­ قیمت خود را به سامانه 124 اعلام نمی کنند
لوازم خانگی دیگر ارزان نخواهد شد
طحان پور رئیس اتحادیه لوازم خانگی گفت: لوازم خانگی دیگر ارزان نخواهد شد و از این رو چنانچه مردم قصد دارند کالاهای نو را جایگزین وسایل فرسوده کنند هر چه زودتر این اقدام را انجام دهند، چرا که هر روز قیمت کالاهای لوازم خانگی دچار نوسان می‌شود.
به گزارش دنیای لوازم خانگی، نابه‌سامانی در بازار لوازم خانگی باعث شد تا مصرف‌کنندگان برای خرید کالاهای مورد نظر تا زمان فروکش کردن تب دلار دست نگه دارند. افزایش قیمت فولاد و پتروشیمی به عنوان مواد اولیه تامین‌ کننده تولید لوازم خانگی از نیمه دوم سال گذشته رخ داد.
پس از آن به مرور زمان در راستای افزایش قیمت این محصولات، برندهای مختلف تخفیف‌های موجود روی محصولات را کم کردند و در مسیر صفر شدن آن گام برداشتند. در نهایت با دخالت دولت و غیرقانونی اعلام کردن افزایش قیمت‌ها تا فروردین‌ماه سال جاری، بازار لوازم خانگی نیز تا این زمان افزایش قیمتی نداشت و با آغاز دومین ماه امسال قیمت لوازم خانگی کم‌کم دچار نوساناتی شد.
در همین حال رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درباره چشم‌انداز وضعیت صنعت لوازم‌ خانگی گفت: لوازم خانگی دیگر ارزان نخواهد شد و از این رو چنانچه مردم قصد دارند کالاهای نو را جایگزین وسایل فرسوده کنند هر چه زودتر این اقدام را انجام دهند، چرا که هر روز قیمت کالاهای لوازم خانگی دچار نوسان می‌شود، بنابراین توصیه ما این است که به جای اینکه افراد خرید خود را به فردا تعویق بیاندازند امروز کالای مورد نظر را خریداری کنند.
محمد طحان‌پور در ادامه افزود: شرایط امروز اقتصاد نیز همانند دوره دولت نهم و دهم شده و از این رو متولیان صنفی چنانچه امروز کالاهای انبار خود را به فروش برسانند فردا پشیمان می‌شوند و نمی‌توانند به راحتی جنس فروخته شده را در انبارها جایگزین کنند.
از آن سو سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی هم می‌گوید که مسئولان دولتی به جای تزریق ارز دولتی به واردات این منابع را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند تا افراد بتوانند کالای باکیفیت‌تری را به مردم عرضه کنند.
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی درباره چگونگی تامین ارز مورد نیاز واحدهای تولیدکننده گفت: متاسفانه واحدهای صنعتی در راستای تامین ارز دولتی حدود چند ماه است که با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند. به‌واقع نرخ ارز دولتی به همه تولیدکنندگان تعلق نگرفته شاید دلیل این موضوع به کنترل مدیریت شده تخصیص ارز بازگردد. اما امروز تزریق ارز به واحدهای صنعتی متوقف شده و امیدواریم وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی تمهیدات مناسبی را در این زمینه بیاندیشند.
به گزارش تجارت نیور، حمیدرضا غزنوی تصریح کرد: امروز باید با نگاه تازه‌ای به صنعت لوازم خانگی نگریست.تولیدکنندگان بر این باورند به جای تخصیص ارز دولتی به واردکنندگان لوازم خانگی باید این تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد تا افراد در سال حمایت از کالای تولید داخل بتوانند کالای مطلوبی را در اختیار مردم قرار دهند.
وی با اشاره به افزایش قیمت کالاهای لوازم خانگی گفت: سازمان حمایت پس از شرایط به وجود آمده در بازار لوازم خانگی نسبت به حل برخی موضوعات وارد عمل شد و نظرشان براین بود که میزان افزایش قیمت لوازم خانگی در سال جاری بالاتر از تورم ۹.۶ درصدی در نقطه پایانی سال گذشته نباشد.
غزنوی ادامه داد: تولیدکنندگان نیز در این رابطه همکاری‌های لازم را با سایر دستگاه‌ها مدنظر قرار داده‌اند تا افزایش قیمت‌ها بالاتر از تورم نشود، اما قرار بر این شد که در صورت ارائه‌ مدارک و مستندات لازم مبنی بر افزایش قیمت مواد اولیه بیش از رقم ۹.۶ درصدی مربوط به تورم، افزایش قیمت‌ها معادل افزایش قیمت مواد اولیه باشد.
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: افزایش قیمت مواد اولیه ناشی از افزایش قیمت فولاد و مواد اولیه پتروشیمی از جمله ورق ABS است. سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به منظور کنترل شرایط بازار ورود کرد و تولیدکنندگان لوازم خانگی تصمیم گرفتند همکاری لازم را در دستور کار قرار دهند تا از این طریق دولت و تولیدکنندگان در یک مسیر کار خود را ادامه دهند.

بدعهدی تولیدکنندگان داخلی در تامین بازار لوازم خانگی

همچنین رئیس­ اتحادیه لوازم خانگی از بدقولی تولید کنندگان داخلی لوازم خانگی در تامین بازار پس از ممنوعیت واردات این کالاها خبرداد.
طحان پوربا اشاره به اینکه تولیدکنندگان داخلی مدعی تامین 50 درصد نیاز بازار در صورت ممنوعیت کالای وارداتی بوده اند افزود: هم اکنون با اعمال ممنوعیت،​ تولید کنندگان بزرگ داخلی لوزام خانگی با بهانه کمبود مواد اولیه میزان تولید و عرضه کالا را به بازار کاهش داده است.
وی با بیان اینکه کمبود کالا در بازار سبب ایجاد تصور احتکار کالا توسط واحدهای صنفی شده است گفت: مردم اگر انباری را مشکوک به احتکار کشف کردند سریع به سامانه 124 اطلاع دهند تا در کمترین زمان به این موضوع رسیدگی شود.
رئیس ­­اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به تغییر روند ارائه کالا توسط شرکتها نسبت به رویه سال 96 ادامه داد: شرایط فروش شرکتهای وارد کننده و داخلی تغییر کرده است شرکتهای خارجی به دلیل ممنوعیت واردات و شرکتهای داخلی با بهانه کمبود مواد اولیه و اجبار این شرکتها برای خرید مواد اولیه از بازار آزاد، این تغییرات را اعمال کرده ا ند که برای ما،​ این دلیل قابل قبول نیست؛​ زیرا چطور ممکن است شرکت بزرگ تولید لوازم خانگی مواد اولیه خود را در انبار ذخیره نداشته باشد.
طحان پور ممنوعیت واردات لوازم خارنگی وارداتی را فرصتی مناسب برای تولیدکنندگان داخلی دانست و ادامه داد: در این شرایط تولید کنندگان خوب و باکیفیت ما فرصت مناسب برای عرضه کالا دارند تا مردم با خرید تولیدات آنها به این کیفیت اطمینان پیداکنند.
وی با اشاره به تعدیل نیروهای انجام شده توسط شرکتهای وارد کننده لوازم خانگی گفت: با اجرای این ممنوعیت واحدها ی پشتیبانی کننده لوازم خانگی وارداتی از جمله خدمات پس از فروش و فروشگاه ها مجبور به تعدیل نیرو هستند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی با بیان اینکه تولیدکنندگان داخلی در چند روز گذشته اقدام به دریافت 9 درصد ارزش افزوده از مشتریان کرده اند افزود: حذف تخفیف ها،​ دریافت سه درصد هزینه حمل، تعدیل فروش اقساطی و حذف جوایز تعیین شده از سوی شرکتهای تولید کننده داخلی از جمله اقدامات آنها در شرایط فعلی بازار است که این به زیان مصرف کننده است.
طحان پور افزایش 30 تا 35 درصدی قیمت کالا در برخی شرکتها را از اتفاقات چند روز اخیر بازار لوازم خانگی دانست و گفت: سازمان حمایت،​ از ما درخواست اسامی شرکتهایی را که افزایش قیمت اعمال کرده اند را دارد درحالی که با یک گشت در بازار لوازم خانگی به راحتی می توان این مطلب را دریافت کرد.
وی ارائه نکردن کالا توسط فروشندگان واحد های صنفی را رویه ای عادی اعلام کرد و ادامه داد: به دلیل عرضه نشدن کالا از سوی تولید کنندگان، صاحبان واحد صنفی نمی توانند در ازای کالای فروخته شده دوباره کالا تامین کنند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به اینکه کارخانه ها بجای ارائه کالا به قیمت کارخانه کالای تولید خودرا به قیمت مصرف کننده عرضه می کنند گفت: این اتفاق یعنی 10 درصد افزایش قیمت که علاوه بر 3 درصد هزنیه حمل و حذف تخفیف ها یعنی 25 درصد افزایش قیمت کالا که توسط کارخانه اعمال شده است.
طحان پور با بیان اینکه شرکتهای واردکننده و تولیدکننده فهرست­­ قیمت های خود را به سامانه 124 اعلام نمی کنند گفت: سازمانهای ناظر زیادی در این بازار حضور دارند و نظارت می کنند اما فایده ای ندارد.