معیارهای کلیدی در هنگام خرید تلویزیون چیست؟

1397/12/17

معیارهای کلیدی در هنگام خرید تلویزیون چیست؟
شما نیز موافق هستید که با پیشرفت فناوری، روز به روز شاهد حساسیت بیشتر در خرید لوازم خانگی هستیم؟ اصولاً در خرید هر کالایی که قیمت بالاتری داشته باشد، سعی می کنیم نهایت دقت را داشته باشیم چرا که می دانیم تعویض دستگاه با توجه به هزینه بالایی که صرف کردیم، تا چندین سال عملاً غیرممکن خواهد بود.
به گزارش دنیای لوازم خانگی، خرید تلویزیون نیز از این قاعده مستثنی نیست. انتخابی هوشمند و ریزبینانه، حس خوب انتخاب بهترین تلویزیون را برای مدت ها در ذهن کاربر ایجاد خواهد کرد.

نکات بسیاری در انتخاب تلویزیون وجود دارند. بر اساس تحقیقاتی که در بازار در بین خریداران تلویزیون انجام شده، به این نتیجه می رسیم که مهم ترین فاکتورهای مهم در خرید تلویزیون اندازه، رزولوشن و فناوری صفحه نمایش است. در ادامه قصد داریم شما را با سه نکته مهم در خرید تلویزیون آشنا سازیم تا بتوانید بهترین تلویزیون را انتخاب نمایید.

اندازه صفحه نمایش

اولین سوالی که خریداران تلویزیون مطرح می کنند این است که اندازه مناسب صفحه نمایش چقدر است؟ این موضوع کاملاً سلیقه ای است و کاملاً به شما و سالنی که در آن قرار دارید بستگی دارد. اگر قصد قرار دادن تلویزیون در اتاق خواب یا آشپزخانه را دارید می توانید به مدل های کمتر از 32 اینچ فکر کنید. در مقابل بهترین اندازه برای پذیرایی شما می تواند بین 50 تا 65 اینچ قرار گیرد. البته هر اندازه فاصله شما از تلویزیون زیاد باشد، صفحه نمایش های بزرگ تر جذابیت بالایی برایتان خواهند داشت.

فقط یک نکته را یادآوری می کنیم. سعی کنید شما نیز جزء آن دسته از خریداران نباشید که بعد از خرید از کوچکی صفحه نمایش گله داشته اند! مطمئن باشید که مطلوبیت کاربری صفحه نمایش بزرگ، مبلغ بالایی که برای این فاکتور هزینه نمودید را جبران خواهد نمود! فاصله ایده آل تا تلویزیون با توجه به اندازه صفحه نمایش در جدول زیر لیست شده است.


Image result for ‫اندازه صفحه نمایش تلویزیون‬‎



البته اگر رزولوشن صفحه نمایش شما Full HD است، حداقل به اندازه 1.6 قطر تلویزیون و اگر رزولوشن صفحه نمایش شما 4K است، به میزان دوبرابر قطر تلویزیون از دستگاه فاصله داشته باشید. از شنیدن اصطلاحات Full HD و 4K تعجب نکنید. در ادامه در این باره مفصل صحبت خواهیم کرد.


Related image



رزولوشن صفحه نمایش


Related image



شاید با مطرح شدن این معیار این سوال به ذهنتان برسد که اصلاً رزولوشن چیست؟ وضوح تصویر (رزولوشن) تعداد پیکسل های تشکیل دهنده صفحه نمایش است. هرچه که تعداد پیکسل ها در یک اندازه مشخص از صفحه نمایش بیشتر باشد، رزولوشن و وضوح تصویر بیشتر بوده و کاربر کیفیت مطلوب تری را در هنگام به نمایش درآمدن تصویر می بیند.

حال سوالی که مطرح می شود این است که چطور می توانیم رزولوشن صفحه نمایش را تشخیص دهیم؟ یک مثال ساده می زنیم. فرض کنید یک تصویر فریز شده از یک شخص را می بینید و یا به عنوان مثال دیگر، تصور کنید ورزشکاری در حال دویدن است؛ اگر به راحتی می توانید تارهای موی فرد را از هم تشخیص دهید (به عبارت دیگر تارهای موی فرد محو نشده است) و یا پای ورزشکار هنگام دویدن محو نمی شود وبه راحتی قابل تشخیص است، در این صورت تلویزیون شما از کیفیت رزولوشن بالایی برخوردار است.

به طور معمول، نمایشگرها با رزولوشن HD از 720 پیکسل و نمایشگرهای با رزولوشن Full HD از 1080 پیکسل پشتیبانی می کنند. جدیدترین رزولوشن ارائه شده برای صفحه نمایش را می توانید در مدل های 4K ببینید. مدل های 4K، چهار برابر بیشتر از مدل های HD فعلی پیکسل دارند. درواقع بسیار از تولیدکنندگان تلویزیون های 4K به سمت نمایشگرهای Ultra HD یا 4K حرکت کرده اند.

تلویزیون های Ultra HD اشیا و متن را با جزئیات و کیفیت بیشتری نمایش می دهند. همچنین نمایشگرهای Ultra HD در مقایسه با نمایشگرهای HD، تصاویر را واقعی تر، غنی تر و زنده تر نمایش می دهند. HDR یکی از ویژگی های تلویزیون های با رزولوشن Ultra HD است که دارای رنگ های بیشتر و سطح بالای کنتراست می باشد.

البته اگر قصد خرید تلویزیون با صفحه نمایش بالای 40 اینچ را دارید، سراغ این رزولوشن را بگیرید؛ چرا که در صفحه نمایش های کوچک تر (40 اینچ به پایین) این تفاوت چندان ملموس نخواهد بود. تلویزیون های FULL HD در فاصله های متداول تصاویر را با کیفیت بسیار خوبی نمایش می دهند. در مقابل تلویزیون های Ultra HD تصاویر را برای افرادی که حتی بینایی آن ها 20/20 هست نیز به زیبایی نشان می دهند.

تکنولوژی صفحه نمایش


Related image



LCD یا OLED؟ این سوال نیز از جنس دسته سوال های دوقطبی است مثل گوشی اندروید یا ios؟ ایکس باکس یا پلی استیشن؟ LCD و OLED دو تکنولوژی مطرح برای صفحه نمایش در بازار هستند. شاید بپرسید صفحه نمایش LCD در کدام دسته بندی قرار می گیرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تلویزیون هایی که برخی بازاریابان به آن ها تلوزیون های LED می گویند، در واقع همان تلوزیون های LCD هستند با این تفاوت که نور زمینه آن ها توسط LEDهای سفید تأمین می شود.

شاید بتوایم بگوییم مهم ترین تفاوت دو تکنولوژی در نحوه مصرف انرژی است. مصرف انرژی در تکنولوژی LCD ارتباطی به سیاهی یا روشنی محتوای پخش شده نداشته و مقدار ثابتی دارد. چه تصویر پخش شده روشن باشد و چه تیره، در هر دو حالت، نور پس زمیه با بیشترین شدت ممکن در حال تابش است.

در مقابل تکنولوژی OLED با توجه به رنگ محتوایی که در حال پخش است، مصرف انرژی را تنظیم می کند و مصرف انرژی ثابتی ندارد. به عبارت دیگر هر اندازه محتوای تیره بیشتر باشد، مصرف انرژی کمتر خواهد بود. تفاوت دیگر این دو تکنولوژی در نسبت کنتراست یا روشنایی صفحه نمایش است. نسبت کنتراست درواقع نسبت کمترین و بیشترین میزان روشنایی است که یک نمایشگر قادر است تولید کند.

تکنولوژی OLED در تاریک ترین حالت ممکن هیچ گونه روشنایی تولید نمی کند. این تیرگی در حدی است که از فاصله دور قادر نخواهید بود قاب سیاه پیرامون تلویزیون را تشخیص دهید. جالب نیست؟ این در حالی است که تکنولوژی LED در هر صورت مقداری نور زمینه دارد و این موضوع باعث می شود که محتوای مشکی را به صورت سیاه واقعی نبینید. همچنین از آن جایی که OLEDها نیازی به قطعات نوری اضافه ندارند، در ضخامت های بسیار کم و درنتیجه با وزن کمتری نسبت به رقبای LCD خود تولید می شوند.

ایلنا
نظرات کاربران
نام
ایمیل
نظر شما