نکات کلیدی برای افزایش عمر لوازم خانگی

1397/11/23

نکات کلیدی برای افزایش عمر لوازم خانگی
اگر انتظار دارید لوازم‌برقی تا آخر عمر بدون مشکل کار کنند، اشتباه فکر می‌کنید و نکاتی را باید رعایت کنید تا عمر دستگاه‌ها طولانی‌تر شود. وقتی وسیله‌ای می‌خرید، پیش از استفاده دفترچه‌ی راهنمای همراه آن را به‌دقت مطالعه کنید و از نحوه‌ی صحیح کار با دستگاه مطلع شوید. همچنین، با مطالعه‌ی دفترچه‌ی راهنما ممکن است با امکاناتی آشنا شوید که از آن‌ها آگاه نیستید.
به گزارش دنیای لوازم خانگی، از قدیم گفته‌اند: «پیشگیری بهتر از درمان است». برای این منظور همیشه سعی کنید نکات ایمنی را رعایت کنید تا کمترین آسیب‌ به لوازمتان وارد شود. در این مقاله، سعی می‌کنیم راهکارهای بیشتری برای افزایش طول عمر لوازم‌برقی خانه به شما ارائه کنیم.

۱. از محافظ برقی استفاده کنید

نوسانات برق، همچون افزایش و کاهش ولتاژ، یکی از دلایل خرابی وسایل برقی است. بهتر است از محافظ برق برای دستگاه‌های پرکاربرد، مانند تلویزیون و یخچال‌فریزر و ماشین لباس‌شویی استفاده کنید. علاوه‌براین، سیم‌کشی و برق‌کاری ساختمان را به‌صورت دوره‌ای وارسی کنید تا درصورت مشاهده‌ی هرگونه اشکال و اتصالی، هرچه‌سریع‌تر بتوانید آن را برطرف و از آسیب جدی جلوگیری کنید.

۲. سیم ارت را جدی بگیرید

سیم‌کشی ارت یکی از روش‌های کارامد برای جلوگیری از ورود بار اضافی به دستگاه است. گاهی بدنه‌ی وسایل خانگی را به‌ لوله‌های آهنی گاز و آب یا اسکلت ساختمان وصل می‌کنند. این کار موجب برق‌گرفتگی خواهد شد.

با اتصال سیم‌های فاز به سیم ارت، فیوز مربوط به آن، جریان برق را قطع می‌کند. وسایل برقی بزرگ خانه، مانند یخچال‌فریزر و ماشین لباس‌شویی و ماشین ظرف‌شویی، حتما باید سیم ارت داشته باشند و از وصل‌کردن آن‌ها به لوله‌های آهنی خودداری کنید.

۳. بیشتر از ظرفیت از دستگاه کار نکشید

برای هر وسیله‌ی برقی زمان استفاده‌ی مشخصی تعیین شده‌ است. بهتر است به این نکته توجه کنید و وسایل برقی، مثل جاروبرقی و ماشین لباس‌شویی را طولانی‌مدت روشن نگذارید. هرازگاهی، به دستگاه استراحت دهید و بعد از چند ساعت، دوباره از آن استفاده کنید.

برای مثال، پس از استفاده از ماشین ظرف‌شویی، چندساعت به آن استراحت بدهید و سپس، دوباره آن را راه‌اندازی کنید. وسایل برقی مانند یخچال‌فریزر‌ بهتر است در محیط باز قرار نگیرند؛ زیرا گرما یا سرما می‌تواند بازدهی دستگاه را کاهش دهد. محفظه‌ی فریزر را کاملا پر نکنید و اجازه دهید هوا جریان داشته باشد و درصورت برفک، محفظه‌اش را تمیز کنید.

۴. از لوازم‌برقی درست استفاده کنید

سعی کنید لوازم‌برقی را همیشه تمیز نگه دارید و چندوقت یک‌بار، فیلترهای ماشین لباس‌شویی و ماشین ظرف‌شویی و جاروبرقی را تعویض کنید. یخچال‌ را بیش‌ازحد پر نکنید یا درِ فریزر را زیاد بازنگذارید؛ زیرا باعث هدررفتن سرما و گرم‌شدن کمپرسور خواهد شد. همچنین، یخچال‌‌فریزر و ماشین لباس‌شویی و ماشین ظرف‌شویی را با فاصله از دیوار قرار دهید تا هوا رد و بدل شود.

راهکارهای مذکور ازجمله نکات ابتدایی‌ است که همه‌ی افراد خانواده با رعایت آن‌ها می‌توانند نقش مهمی در افزایش عمر لوازم‌برقی ایفا کنند. اگر فرزند خردسال در خانه دارید، قفل کودک را فراموش نکنید.

۵. از تعمیرکار مناسب کمک بگیرید

تعمیرات لوازم‌برقی به‌دلیل سروکارداشتن با برق، مستلزم رعایت نکات ایمنی و فنی است. تعمیر خودسرانه‌ی این وسایل ممکن است امنیتتان را به‌خطر اندازد. درصورت بُروز مشکل در وسایل برقی، بهتر است از همان ابتدا با تعمیرکار لوازم‌برقی خانگی تماس بگیرید تا با عیب‌یابی و بررسی دستگاه مدنظر، در هزینه‌ها و زمان صرفه‌جویی کنید.

یادتان باشد برای تعمیر یخچال فریزر و تعمیر لباسشویی حتما از متخصص کمک بگیرید؛ زیرا کوچک‌ترین اشتباه در تعمیر این دستگاه‌ها، ممکن است آسیب بیشتری به دستگاه بزند و آن را بی‌استفاده کند.

55 آنلاین
نظرات کاربران
نام
ایمیل
نظر شما