1397/12/15

چرا حمایت از کالای ایرانی محقق نمی شود؟
عضو اتاق بازرگانی گفت: اگر دولت در سخنان خود برنامه های اقتصادی مشخصی ارائه کند و به کوچک کردن سازمان خود بپردازد، تولید کنندگان می توانند با امید بیشتری در اقتصاد ایران فعال باشند.
به گزارش دنیای لوازم خانگی، حمیدرضا صالحی، دبیر کنفدراسیون صادرات و واردات اتاق بازرگانی، در خصوص بررسی چالش درونی اقتصاد نگاه به خارج و نه گفتن به توان ظرفیت داخلی و نیز پیامدها و راهکارهای آن گفت: به عقیده من مقداری باید ریشه ای تر به این موضوع پرداخته شود البته مسئله ای که کاملا مشخص است این است که اگر هر شهروند ایرانی به کالای مناسب و با کیفیت همراه با خدمات پس از فروش به راحتی دسترسی داشته باشد هرگز به سراغ کالای خارجی نخواهد رفت.

ریاست فدراسیون انرژی کشور با تاکید بر اینکه همه ی 80 میلیون جمعیت ایران در راستای حمایت از کالای ایرانی قطعا خواسته هایی داشته و حاضر به حمایت هستند، افزود: نکته اینجاست که چرا علاوه بر تمایل اقشار مختلف کشور حمایت از کالای ایرانی محقق نمی شود؟علت اینجاست که زیر ساخت های اقتصادی ایران مناسب نبوده و شاخص های کسب و کار کشور رتبه ی خوبی ندارند.

وی تصریح کرد: به علت اینکه در آزادی اقتصادی نیز رتبه خوبی نداریم همه این عوامل دست به دست یکدیگر می دهند و سبب افزایش قیمت تمام شده کالای داخلی می شوند لذا مردم حق دارند از خرید کالای ایرانی اجتناب کنند.

عضو هیئت رئیسه سندیکای صنعت برق با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ممکن است روزی نفت ایران را خریداری نکنند اذعان کرد: امروز ضروری است در مسیری قدم برداریم که بتوانیم از طریق داشته هایمان ارزش افزوده ایجاد کنیم، لذا تغییر نگرش اقتصادی از سمت نفت به سوی داشته های پنهان کشور امری ضروری است که تاکنون تحقق نیافته است.

دبیر کنفدراسیون صادرات و واردات اتاق بازرگانی خاطر نشان کرد: آنچه تا بحال بعنوان نوع نگرش اقتصادی در ایران مطرح بوده هدر دادن منابع ذی قیمتی است که به وفور یافت می شود، لذا سوق دادن زیر ساخت های اقتصاد به سمت اقتصاد آزاد تا حدی می تواند از این هدر رفت ها جلوگیری کند.

صالحی در ادامه اضافه کرد: اگر می خواهیم کالای ایرانی رقابتی شود لازم است تولید کنندگان در تعیین قیمت کالاهای تولیدی خود نقش اساسی داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه سیاست های اقتصادی در ایران در سر در گمی به سر می برد، تصریح کرد: به یکباره دستور می دهند که فلان کالاها از امروز نباید به جایی صادر شود اینگونه سیاست های بدون برنامه تولید کنندگان را نیز به مرز جنون می کشد اما از این موضوع غافل اند که آنچه امروز در اقتصاد دنیا حرف اول را می زند بازار است بطوریکه اگر تیراژ بازار بالا برود قیمت ها پایین خواهد آمد و کیفیت کالا هم افزایش خواهد یافت.

ریاست فدراسیون انرژی کشور خواستار ارائه شاخصی برای پایش از سوی دولت شد و افزود: اگر راه و سیاست اقتصادی کشور در سخنان رئیس جمهور و وزراء به روشنی دیده شود تولید کننده ایرانی نیز می تواند با امید بیشتری دست به تولید بزند، لذا دولت باید نشانه هایی از کوچک شدن سازمانش به دست ما بدهد که فعلا چنین امری محقق نشده است.

تسنیم
نظرات کاربران
نام
ایمیل
نظر شما