آشنایی با تاریخچه شرکت لوازم خانگی فیلیپس

1398/07/23

آشنایی با تاریخچه شرکت لوازم خانگی فیلیپس
صنعت لوازم خانگی دنیای بزرگی است که با رخنه تکنولوژی به بدنه ی اصلی آن، حالا رنگ و بوی دیگری دارد. تاریخچه صنعت لوازم خانگی نشان می دهد که افراد بزرگی مانند جرارد لئونارد فردریک فیلیپس برای آن تلاش کردند تا پایه های این صنعت سست و متزلزل نباشد و حالا در قرن ۲۱ شاهد آن هستیم که صنعت لوازم خانگی فرزندانی شده که هر کدام برای خودشان دنیای خودرا دارند.
به گزارش دنیای لوازم خانگی، بعد ازظهر دلگیر یک روز پاییزی پسری متولد شد که قرار بود اقتصاد بیمار هلند را دچار تحول کند. پسری که نامش را جرارد فیلیپس گذاشتند تا سال ها بعد رسانه های دنیا از آوردن نام جرارد بزرگ تصویر زیبایی از برند فیلیپس در ذهن خود بسازند.

جرارد لئونارد فردریک فیلیپس پسر یک بانکدار هلندی بود که در ۹ اکتبر ۱۸۵۸ در کنار رودخانه وال متولد شد. اگر دلتان می خواهد بدانید که رودخانه وال کجاست باید بگوییم که رودخانه وال در حقیقت شعبه اصلی تقسیم‌کننده رودخانه راین است که تقریباً ۸۰ کیلومتر (۵۰ مایل) آن در کشور هلند جریان دارد.

دوران تحصیل مرد خوش نام هلندی

پس از پایان دوران مدرسه زمان آن فرا رسیده بود که جرارد فیلیپس برای تحصیل وارد دانشگاه شود. جالب است بدانید که بنیان گذار یکی از بزرگترین شرکت های تجهیزات الکترونیکی که بعدها وسعت بیشتری به فعالیت خود داد، در یکی از معتبرترین دانشگا های جهان تحصیل کرده است.

حضور جرارد فیلیپس در دانشگاه فناوری دلفت مسیر زندگی وی را تغییر داد و باید گفت که بخش عمده ای از موفقیت های مرد بزرگ هلندی از مسیر تحصیل در یکی از بهترین دانشگاه های جهان عبور کرد.

در وصف این دانشگاه باید گفت که دانشگاه فناوری دلفت در شهر دِلْفْت در استان هلند جنوبی در کشور هلند، که بزرگترین دانشگاه فنی هلند است قرار دارد که بر اساس رتبه‌بندی تایمز، یکی از معتبرترین دانشگاه‌های دنیا در زمینه فناوری است. این دانشگاه در تاریخ ۱۸ ژانویه سال ۱۸۴۲ به دستور پادشاه ویلِم دوم بنا شده است که در ابتدا این مرکز را به‌ منظور «آکادمی سلطنتی» و البته آموزش علوم شهرسازی در مستعمرات خود تاسیس شده بود.

بیست سالگی هلندی کارآفرین

کارآفرین هلندی در سن ۲۱ سالگی و پس از آنکه توماس ادیسون تحقیقات خودرا در خصوص لامپ های رشته ای در سال ۱۸۷۹ منتشر کرد، تحقیقات خودرا بر روی لامپ های رشته ای آغاز و به دنبال آن بود که تغییرات بزرگی در این حوزه ایجاد کند.

تحقیقات بیست ساله هلندی مسیر خوبی را طی کرد. مسیری که پر از اتفاقات خوب بود و جرارد بزرگ را یک قدم دیگر به اهدافی که در سر داشت نزدیک کرد. حالا او مردم مورد اعتماد پدر بانکدارش بود و بعدها و در سن ۳۳ سالگی ثمره این اعتماد، سرمایه گذاری پدر در آغاز امپراطوری فیلیپس شد.

آغاز امپراطوری فیلیپس

جرارد لئونارد فردریک فیلیپس در سال ۱۸۹۱ با سرمایه گذاری پدرش توانست شرکت خودرا تاسیس کند. این شرکت فعالیت خودرا در ابندای کار در یک ساختمان کارخانه قدیمی در شهر آیندهوون آغاز کرد که هدفش تولید لامپهای رشته ای و سایر محصولات الکتریکی بود.

تخصص اصلی فیلیپس در زمینه فناوری ساخت بود ، اما وی در سال ۱۸۹۴ توسط برادرش آنتون ، که دارای تخصص تجاری بود توانست محصولات تولیدی خودرا به سایر کشورها نیز بفروشد و به این ترتیب مشخص شد که قدم های کارآفرین هلندی در مسیر درستی برداشته شده است. شرکت بزرگ فیلیپس تا سال ۱۹۰۰ میلادی به سومین تأمین کننده لامپ در اروپا مبدل شده بود که حیرت همه را برانگیخت.

البته بیش تر موفقیت های شرکت هلندی و چند ملیتی فیلیپس براساس تحقیات آزامایشگاهی بود که توسط جرارد فیلیپس در سال ۱۹۱۴ انجام شد.

کارخانه فیلیپس در سال ۱۹۲۵ موفق به تولید محصولی به نام لامپ خلأ شد اما این پایان کار تولید در این کارخانه نبود. تنها ۲ سال بعد فیلیپس توانست برای اولین بار وارد عرصه تولید رادیو شود. تولید رادیو را می توان نقطه عطف شرکت فیلیپس دانست چرا که در دهه ۱۹۲۰ به عنوان یکی از تولید کننده های اصلی گیرنده رادیویی معرفی شد که تا سال ۱۹۳۲ توانست میزان فروش تولیدات خود را میلیونی کند. البته در همین سال ها و در سال ۱۹۳۱ فیلیپس تولید تلویزیون را نیز آغاز کرده بود.

در واقع تولید تلویزیون فیلیپس ریشه در سال ۱۹۲۵ دارد. در این سال بود که کارکنان بخش تحقیقاتی فیلیپس به سرپرستی اریک دوریس دستگاه های تلویزیون را آزمایش کردند که در دهه ۱۹۵۰ به عنوان یکی از محصولات اصلی تولید شده توسط این شرکت معرفی شد.

در سال ۱۹۳۹ شرکت فیلیپس با حدود ۴۵ هزار کارمند وفادار، جای پایش را در بازار جهانی محکم کرده بود و سعی می کرد روز به روز با تولید محصولات جدیدتر، سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهد. بر همین اساس در همین سال بود که اولین دستگاه ریش تراش فیلیپس تولید و به بازار عرضه شد.

بررسی های نشان می دهد که تیغ اصلاح برقی فیلی شیو یا همان دستگاه ریش تراش فیلیپس یکی از موفق ترین محصولات الکترونیکی این شرکت بود که درسال ۱۹۳۹ تولید و مورد استقبال چشمگیر مشتریان در آن زمان قرار گرفت.

فروش ست‌های تلویزیون این شرکت هلندی در سال ۱۹۴۹ آغاز شد و یک سال بعد شرکت فیلیپس رکوردز را نیز راه اندازی کرد. تولیدات شرکت فیلیپس در زمینه های الکترونیکی ادامه داشت تا اینکه در سال ۱۹۶۳ نوار کاست صوتی این برند معتبر نیز تولید شد. این محصول در آن زمان قله موفقیتی بود که شرکت فیلیپس به آن دست پیدا کرده بود. یک سال بعد رادیو ضبط با برند فیلیپس نیز تولید و به دنبال آن دستگاه ضبط نوار کاست را، جهت استفاده به عنوان پیغام‌گیر، با دستگاه تلفن ترکیب و محصول را به بازار عرضه کرد.

فروش این کاست ها در دهه ۱۹۷۰ همچنان ادامه داشت و حتی در چندین سری از کامپیوترهای شخصی از این کاست‌ها استفاده می‌شد.

شرکت فیلیپس قصد توقف نداشت و فتح بازارهای بزرگ جهان را در سر می پروراند از همین سو تولید نوار کاست‌هایی با نام تجاری “مینی کاست” در مقیاسی کوچکتر آغاز شد. تولید این محصول باعث شد تا کارشناسان به این باور برسند که فروش این محصول به عنوان پیغام‌گیر تلفن‌های اداری، بسیار حیرت انگیز باشد اما این اتفاق رخ نداد. در همان زمان نیز رقیب سرسختی به نام شرکت المپوس وجود داشت که تولید میکروکاست‌های همین شرکت باعث شد تا عملأ فیلیپس به موفقیت تجاری مد نظر خود نرسد.

رد پای شرکت بزرگ هلندی در صنعت لوازم خانگی

گرچه در سال ۱۹۲۵ عملا پای شرکت فیلیپس به تولیدات خانگی باز شده بود اما اوج نفوذ این شرکت چند ملیتی به صنعت لوازم خانگی به سال ۱۹۷۲ باز می گردد. در همین سال اولین سیستم ویدئو خانگی، یا دستگاه وی‌اچ‌اس در بازار تجهیزات الکترونیکی انگلیس عرضه شد که البته عملاً در مواجهه با استانداردهای بتاماکس که توسط شرکت سونی تولید شده بود، در سطح بین‌المللی فروش زیادی نداشت.

در ۱۹۷۸ وسایل صوتی فیلیپس، با لوح نوری به بازار عرضه شد. در سال ۱۹۸۲ لوح فشرده، با همکاری شرکت سونی تولید و به بازار وارد شد. سپس این محصول به‌ترتیب در سال‌های ۱۹۹۷ و ۲۰۰۶ به دی‌وی‌دی و دیسک بلو-ری تجهیز گردید.

دهه ۱۹۹۰ برای این شرکت، دوران تجدید ساختار و بازسازی فشرده محدوده فعالیت تجاری بود. در سال ۲۰۰۱ مرکزیت شرکت که تا آن زمان، در شهر آیندهوون، هلند بود، به شهر آمستردام منتقل شد.

نکته هایی در مورد بزرگ مرد هلندی که شاید ندانید

جرارد لئونارد فردریک فیلیپس مردم قابل احترامی بود. اون توانست به واسطه خلاقیت ها و پشت کار فراوان برند فیلیپس را به یکی از محبوب ترین برند های تجهیزات الکترونیکی و خانگی تبدیل کند و حالا پس از گذشت بیش از ۱۶۰ سال همچنان محصولات این شرکت هلندی و چند میلیتی در بیشتر کشورهای جهان به فروش می رسد.

جالب است بدانید که جرارد بزرگ سنت بشر دوستانه را در ادیت هوون ایجاد کرد که برای کارکنان خود مسکن و امکانات بهداشتی فراهم کرد و در سال ۱۹۱۳ یک کلوپ ورزشی دایر کرد که تیم فوتبال آن امروزه به عنوان یکی از تیم های برجسته در اروپا شناخته می شود.

احتمالا که نه، قطعا نام باشگاه فوتبال پی‌اس‌وی آیندهوون را شنیده اید. جالب است بدانید که این باشگاه نیز در سال ۱۹۱۳ و در یکصدمین سالگرد استقلال هلند توسط شرکت فیلیپس در شهر آیندهوون تاسیس شد. البته در آن زمان نام باشگاه فیلیپس اسپورت کلاب بود که بعد ها به نام پی‌اس‌وی آیندهوون تغییر نام داد. این باشگاه هلندی کماکان در مالکیت کمپانی فیلیپس بوده و دیدارهای خانگی خود را، در ورزشگاه فیلیپس استادیوم آیندهوون، انجام می‌دهد.

در سال ۲۰۰۸ شرکت فیلیپس حضور رسمی خودرا در مسابقات اتوموبیل رانی فرمول یک نیز رسما اعلام کرد. البته این حضور به واسطه همکاری با شرکت ای‌تی اند تی به عنوان حامی مالی تیم ای‌تی اند تی ویلیامز، صورت گرفت.

در حال حاضر بخش روشنایی فیلیپس با ۴۷ هزار ۸۰۰ پرسنل در زمینه تولید انواع مختلف لامپ و نورافکن، بخش سیستم‌های پزشکی با ۳۳ هزار پرسنل، در زمینه سیستم‌های عکس‌برداری عارضه‌یابی پزشکی و خدمات بالینی و بخش وسایل و محصولات الکترونیکی فیلیپس و با ۱۴ هزار پانصد پرسنل، در زمینه تولید نمایشگرها، وسایل صوتی و تجهیزات چندرسانه‌ای، ویدئو و شبکه‌های خانگی فعال است.

درآمد حدود ۲۵ میلیاردیورویی شرکت فیلیپس در سال مالی ۲۰۱۱ و قرار گرفتن در رتبه ۱۶۱ بزرگترین شرکت های جهان از افتخارت امروز این شرکت هلندی و چند میلیتی است که البته هم مسیر سختی را پشت سر گذاشت.

در حال حاضر کمپانی فیلیپس در حوزه صنایع و تجهیزات الکترونیکی، پس از شرکت‌های زیمنس، سامسونگ، هیتاچی، پاناسونیک، سونی، ال‌جی گروپ، توشیبا، ریکو و هواوی مقام دهم را در جهان به خود اختصاص داده و در حوزه تجهیزات روشنایی نیز در صدر جدول شرکت های بزرگ جهان قرار گرفته است.

ال کا ایران

برچسب ها:

لوازم خانگی ،فلیپس ،صنعت 
نظرات کاربران
نام
ایمیل
نظر شما