تصمیمات خلق‌الساعه و دستوری، سنگ بزرگی پیش پای صنعت لوازم خانگی

1402/08/26

تصمیمات خلق‌الساعه و دستوری، سنگ بزرگی پیش پای صنعت لوازم خانگی
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی اراک و هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: تصمیمات خلق‌الساعه و دستوری، پاشنه آشیل صنایع کشور و همچنین صنعت لوازم خانگی در ایران است.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی اراک و هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: تصمیمات خلق‌الساعه و دستوری، پاشنه آشیل صنایع کشور و همچنین صنعت لوازم خانگی در ایران است.

سیدسعید رضوانی به مشکلات بخش تولید و چالش‌های ناشی از تصمیمات برخی از مدیران، علی الخصوص بانک مرکزی در این روزها اشاره کرد و افزود: تصمیمات خلق‌الساعه و دستوری، صنعت لوازم خانگی کشور را متوقف کرده است.

وی بیان کرد: وقتی کشور بر مدار توسعه صنعتی و رشد در میزان تولید قرار می‌گیرد نباید با برخی تصمیمات غیرکارشناسی و نیز شتابزده روند رشد و توسعه مختل و با چالش مواجه شود.

وی با بیان اینکه "ممنوعیت افزایش ثبت سفارش مواد اولیه بیشتر از میانگین ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ برای واحدهای تولیدی" تصمیم خلق الساعه ای است که چالش بزرگی را پیش روی تولیدکنندگان قرار داده است، گفت: در این تصمیمی که در سه هفته اخیر گرفته شده است، به جای اینکه تولیدکننده موفق و دارای طرح توسعه مورد تشویق قرار گیرد، نه تنها تشویق نشده و مورد حمایت قرار نگرفته بلکه حق تامین منابع ارزی از او گرفته شده و تمامی ثبت سفارشات او ابطال شده و در عوض، بر اساس این تصمیم، تولیدکننده‌ای که در نیمه نخست سال، کاهش تولید داشته و طرح توسعه‌ای هم نداشته تشویق می شود و می تواند ثبت سفارش داشته باشد.

این تولیدکننده انواع یخچال و فریزر با تاکید بر اینکه این تصمیمات فاقد بررسی های کارشناسی، مانع بزرگی پیش روی تولید و عملا سرکوب کننده رشد در تولید است، افزود: در هیچ جای دنیا چنین رویه‌ها و تصمیماتی را پیش نمی گیرند و موانع بزرگ این چنینی را پیش پای تولیدکنندگان موفق قرار نمی دهند.

وی بیان کرد: وقتی کالای لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت ثبت و برای هر کالایی که تولید می‌شود شناسه کالا و گارانتی اخذ و تمامی سریال نامبرها در سامانه‌ها ریجستر می‌شود، یعنی زمانی که عملکرد یک واحد تولیدی به لحاظ فعالیت اقتصادی با حضور دولت الکترونیک شفاف سازی شده، این تصمیم بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت نه تنها کمکی به تامین ارز کشور نمی‌کند بلکه موجب ایجاد مانع و توقف رشد تولید برای واحدها خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ارز تخصیص داده شده به هر واحد تولیدی قابل رصد و پایش است، گفت: وزارت صمت و بانک مرکزی با سامانه‌هایی که در اختیار دارد کلیه فعالیت‌های اقتصادی تولیدکنندگان را ثبت می‌کند و به طور دقیق می‌تواند منابع ارزی تخصیص داده شده و کالاهای تولید شده به هر واحد تولیدی را رصد و پایش کند و چنانچه انحرافی صورت گرفته باشد اقدام سلبی و برخورد قانونی انجام و او را از چرخه حمایتی خارج کند.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در ادامه گفت: تصمیماتی که ختم به این موضوع می‌شود که به تولید کننده اجازه نمی‌دهد محموله‌های رسیده به گمرکات را ترانزیت کند یا نتواند از امتیاز ترخیص ۹۰ درصدی کالاهای موجود خود در گمرکات استفاده کنند نه تنها در سال رشد تولید، کمکی به روند تولید نخواهد کرد بلکه مانع بزرگی پیش روی تولیدکنندگان است.

وی تصریح کرد: خوشبختانه تولیدکنندگان ایرانی با اعتبار ملی که به دست آورده‌اند کالاها و مواد اولیه خود را از آن طرف دنیا به گمرکات می‌رسانند و گمرک هم با حمایت وزارت صمت اجازه ترخیص درصدی می‌دهد اما با این اقدام بانک مرکزی در حال حاضر حتی ترخیص درصدی کالا متوقف شده و واحدهای تولیدی در آستانه تعطیلی قرار دارند.

رضوانی از مسئولین نظام و مقام عالی وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی خواست تا اجازه ندهند با این اقدام و تصمیم خلق الساعه، توسعه صنعتی و رشد تولید در روزهایی که کشور و تولید در روزهای سختی به سر می برند متوقف شود.

ایسنا