رکود ۹۰‌ درصدی بازار لوازم خانگی

1402/10/04

رکود ۹۰‌ درصدی بازار لوازم خانگی
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران گفت: بازار لوازم خانگی در رکود ۹۰‌ درصدی است و فقط بعضی فروشگاه‌های خاص که تبلیغات گسترده و فروش اقساطی دارند، می‌توانند کالا بفروشند.
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران، هزینه بالای تولید را یکی از عوامل افزایش قیمت لوازم خانگی تولید داخل کشور دانست و با اشاره به وابستگی قیمت مواد اولیه به نرخ ارز گفت: تولیدکننده باید مواد اولیه را از بورس به قیمت دلار بخرد و به ریال به مصرف‌کننده بفروشد، این مسائل به هیچ عنوان با یکدیگر همخوانی ندارند و در کوتاه‌مدت نیز قابل حل نیستند.

او افزود: چگونه می‌شود به کارخانه‌ای که مواد اولیه را با قیمت‌های امروز خریداری کرده، اعلام کنند که باید از فردا قیمت‌ محصولاتش را پایین بیاورد؟ اگر قیمت‌ها کاذب است، دولت باید تا امروز به آن رسیدگی می‌کرد، اما وقتی خود دولت بر این قیمت‌ها صحه گذاشته و کارخانه‌ها محصولاتشان را در ماه‌های اخیر با همین قیمت‌ها فروخته‌اند، دولت چگونه می‌تواند تعدیل قیمت کند؟

پازوکی مشکل اصلی بازار لوازم خانگی را پایین بودن قدرت خرید مردم دانست و ادامه داد: در چنین شرایطی بانک‌ها به جای تولید روی توزیع سرمایه‌گذاری کرده‌اند و تولیدکننده به جای اینکه روی تولید تمرکز داشته باشد به توزیع‌کننده تبدیل شده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران راهکار تعدیل قیمت در بازار را برنامه‌ریزی درازمدت در زمینه ثبات قیمت مواد اولیه، تثبیت نرخ ارز و نظارت بر تولید دانست و تصریح کرد: در صورتی که دولت بر این موارد متمرکز شود، سطح عرضه و تقاضا به مرور متعادل می‌شود.

او درباره وضعیت کنونی بازار لوازم خانگی نیز گفت: در حال حاضر عرضه و تقاضا در بازار متعادل است، اما به دلیل پایین بودن قدرت خرید مصرف‌کننده، بازار در رکود ۹۰‌ درصدی است و فقط بعضی فروشگاه‌های خاص که تبلیغات گسترده و فروش اقساطی دارند، می‌توانند کالا بفروشند.

زیر قیمت فروشی در فضای مجازی

پازوکی با اشاره به آسیب‌های خرید از این فروشگاه‌ها و همچنین خرید در فضای مجازی، افزود: اجناسی که در برخی پلتفرم‌ها عرضه می‌شود زیر قیمت فروش تولیدکننده قیمت‌گذاری می‌شوند، اما وقتی برای خرید مراجعه می‌کنید اعلام می‌کنند کالا موجود نیست و به این شکل ذهنیت مصرف‌کننده را نسبت به قیمت‌ها تخریب می‌کنند.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران درباره تاثیر واردات بر بهبود وضعیت بازار لوازم خانگی نیز گفت: واردات به شرط تولید و وارد کردن تکنولوژی روز دنیا و وارد کردن کالاهایی که تولید داخلی ندارند باید انجام شود.

او با انتقاد از ممنوعیت کلی واردات لوازم خانگی اضافه کرد: در حال حاضر کالای قاچاق به کشور وارد می‌شود و دولت از حق خود گذشته، کالای بی‌کیفیت و درجه ۴ و ۵ به خانه مردم راه پیدا کرده و از سوی دیگر ارز در حال خروج از کشور است و همه این موارد به زیان کشور و مردم است.

به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران در بعضی اقلام لوازم خانگی از جمله قهوه‌ساز، دستگاه‌های بخارپز، سرخ‌کن بدون روغن، کولر گازی، ظرف‌شویی رومیزی، غذاساز و ماکروفر تولید داخلی نداریم یا به تازگی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده که پاسخگوی تقاضا نیست.

خودکفایی در ساخت برخی از اقلام

اکبر پازوکی از خودکفایی در ساخت برخی از اقلام لوازم خانگی در کشور و افزایش میزان تولید در این حوزه خبر داد.

او گفت: از سال ۹۶ اولویت واردات لوازم خانگی برداشته شد و خوشبختانه امروز می‌توانیم اعلام کنیم که مقدار تولید لوازم خانگی کشور حداقل به دو برابر رسیده است.

این فعال صنفی افزود: در حال حاضر با توجه به ممنوعیت ورود لوازم‌خانگی به بازار، تمام کالاهای خارجی که در بازار وجود دارد به صورت قاچاق وارد کشور شده‌اند. رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران گفت: امروز افتخار می‌‌کنیم که از پنج سال گذشته تا کنون تابلوهای سردر مغازه‌ها یک عدد هم خارجی وجود ندارد. خوشبختانه امروز در برخی از اقلام لوازم‌خانگی تقریبا خودکفا شده‌ایم.

پازوکی ادامه داد: برای استفاده از هر نوع موتوری یا صادرات آن باید استاندارد روز دنیا کسب شود. تکنولوژی ساخت موتورهای یخچال و فریزر به سمت موتورهای اینورتر به معنای کم مصرف در حال حرکت است. زمانی در کشور موتور اینورتر وجود نداشت، اما اکنون پس از لباس‌شویی و ظرف‌شویی وارد یخچال و فریزر شده است.

او در پایان تصریح کرد: هیچ تولید‌کننده‌ای خواستار افزایش قیمت نیست؛ چرا که بازار خود را از دست می‌دهد، قطعا اگر مواد اولیه و ارز افزایش پیدا نکند، قیمت تولیدات لوازم‌خانگی نیز ثابت خواهد ماند.

ایلنا
نظرات کاربران
نام
ایمیل
نظر شما