۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز بازار لوازم خانگی از تولیدات داخلی تامین می شود

1398/07/09

رئیس اتحادیه لوازم خانگی:
۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز بازار لوازم خانگی از تولیدات داخلی تامین می شود
رئیس اتحادیه لوازم خانگی گفت: قاچاق لوازم خانگی، نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
به گزارش دنیای لوازم خانگی، سید مرتضی میری رئیس اتحادیه لوازم خانگی درباره آخرین وضعیت قاچاق لوازم خانگی در کشور اظهار کرد: قاچاق لوازم خانگی، نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در پاسخ به این پرسش که افزایش چند برابری قیمت لوازم خانگی در بازار صحت دارد یا خیر؟ تصریح کرد: به هیچ عنوان صحت ندارد، چرا که در ایام تاسوعا و عاشورا بازار راکد بود.

میری افزود: اردیبهشت امسال، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت در بازار وجود دارد.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به ورود کالای خارجی که قرار است تا ۲ ماه دیگر انجام شود، گفت: این امر می‌تواند منجر به کاهش قیمت‌ها، در بازار شود که امیدواریم این مهم، محقق شود.

میری در ادامه بیان کرد: زمانی که محدودیت ممنوعیتی در عرضه کالای خارجی به بازار ایجاد می‌شود، بدون تردید این موضوع بر قاچاق تاثیر می‌گذارد.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی تاکید کرد: هم اکنون نیرو‌های بازرسی و تعزیزات نظارت کامل بر این واحد‌های صنفی دارند و افراد در صورت تخلف، می‌توانند آن را گزارش کنند.

میری در پاسخ به این پرسش که هم اکنون مشکلی در تامین مواد اولیه در بازار وجود دارد یا خیر؟ گفت: تولیدکنندگان تا حدی توانسته اند صنایع و مواد اولیه خود را تامین کنند اما که مشکلات در این زمینه هنوز مرتفع نشده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: انتظار بر آن است تا نرخ ارز نیمایی در راستای کاهش هزینه‌های تولید، نرخ کمتری داشته باشد.

مرتضی میری در رابطه با شرایط بازار لوازم خانگی گفت: در شرایط فعلی ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز بازار از طریق تولیدات داخلی، ۲۰ تا ۲۵ درصد از طریق ورود کالای قاچای و و در حدود ۵ درصد از واردات رسمی گذشته که در واحدهای صنفی به فروش نرسیده‌اند، تامین می‌شود.

وی همچنین ادامه داد: در ماه‌های اخیر به صورت اصولی و منطقی با پدیده قاچاق برخورد نشده و در پی ممنوعیت واردات لوازم خانگی که از سال گذشته به اجرا در آمد، حجم ورود کالای قاچای رشد کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در مدت دو سال گذشته نوساناتی بر بازار ارز حاکم بود که قیمت ارز آزاد را از محدوده ۴ هزار تومان به محدوده ۱۲ هزار تومان افزایش داد در همین مدت نیز نرخ ارز نیمایی از محدوده ۸ هزار تومان به محدوده ۱۱ هزار تومان افزایش یافته که انتظار می‌رفت نرخ ارزان‌تری در راستای کاهش هزینه تولید، در نظر گرفته شود.

میری با بیان اینکه هزینه‌های تولید لوازم خانگی در کشور رشد قابل توجهی داشته، بیان کرد: قیمت لوازم خانگی از اردیبهشت سال جاری تا به امروز تغییری نداشته و متقاضیان در رفع نیاز خود در بازار لوازم خانگی با کمبود و مشکلی مواجه نخواهند بود، زیرا بازار اشباع از کالا است.

وی اظهار کرد: این موارد در حالی مطرح می‌شود که بازار لوازم خانگی با رکود روبرو بوده و متقاضیان تنها برای رفع نیاز لحظه‌ای خود خرید می‌کنند و دلیل اصلی کاهش تقاضا و خرید، کاهش قدرت خرید خانواده‌ها است.

باشگاه خبرنگاران
نظرات کاربران
نام
ایمیل
نظر شما