وضعیت و میزان تولید لوازم خانگی در کشور درست نیست

1398/08/22

عضو هیئت رئیسه مجمع عالی واردات کشور مطرح کرد:
وضعیت و میزان تولید لوازم خانگی در کشور درست نیست
عضو هیئت رئیسه مجمع عالی واردات کشور عنوان کرد: وزارت صمت آمار درستی از وضعیت لوازم خانگی، تولید و نیاز کشور ارائه نمی دهد و مدتهاست به شعار بسنده کرده است که براساس اظهارات آقای مناقبی، در واقع وضعیت و میزان تولید لوازم خانگی در کشور درست نیست.
به گزارش دنیای لوازم خانگی، علیرضا مناقبی در ابتدا با بیان اینکه اقتصاد ما بر پایه بگیر و ببندهای قضایی بنا شده است، عنوان کرد: هیچ گاه به دنبال ریشه یابی مشکلات و معضلات نبوده ایم و از آنجایی که گوش شنوا وجود ندارد بحث و گفتگو درباره مسائل هم تنها هزینه است و عایدی ندارد.

وی افزود: دنیا بر اساس تعامل اجتماعی شکل گرفته است و ما هم باید بپذیریم که همه چیز را نمی توانیم تولید کنیم پس نمی توان نیاز کل کشور را تامین کرد.

این فعال اقتصادی تاکید کرد: اگر اقتصاد که مانند یک موجود زنده است را از مسیر اصلی خود یعنی عرضه و تقاضا خارج کنیم و وارد سیستم پلیسی نماییم، اتفاقاتی که شاهد آن هستیم طبیعی است.

مناقبی ادامه داد: کشوری که سخت ترین کارها را انجام داده است، قطعا می تواند این وضعیت آشفته را سامان دهد. باید کارهای زیرساختی و فرهنگ سازی در سازمان های مربوطه انجام شود تا قوه قضاییه ما اینقدر درگیر این موضوع نباشد.

عضو هیئت رئیسه مجمع عالی واردات به ممنوعیت واردات لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: در تاریخ ۲۲/۱/۹۷ ورود کالاهایی که دارای تاریخ مصرف هستند ممنوع شده است ، بنابراین نباید اثری از آن کالاها در کشور وجود داشته باشد. این در حالی است که کالاهای خارجی در تمام بازار دیده می شود.

به عقیده مناقبی این ممنوعیت واردات نه تنها هیچ تاثیر مثبتی در رشد و ارتقای صنایع داخلی نداشته بلکه سبب کاهش کیفیت محصولات و ضعیف شدن خدمات نیز شده است. به طوری که تا پیش از ممنوعیت واردات، صنف لوازم خانگی محصولات تولیدی خود را با اقساط ۲۴ ماهه به فروش می رساند پس از پنج ماه از تصویب این قانون این صنایع پول پیش می گیرند و پس از مدتی کالایی با کیفیت نامعلوم تحویل می دهند.

وی بااشاره به میزان تولید لوازم خانگی در ادامه برنامه مناظره رادیو گفت و گو اضافه کرد : گرچه واردات لوازم خانگی لوکس از مرزهای قانونی ممنوع است اما این کالاها هر روز از طریق مرزهای غربی به صورت قاچاق وارد کشور می شود.

عضو هیئت رئیسه مجمع عالی واردات در پایان خاطرنشان کرد : ممنوعیت و محدودیت در هیچ جای دنیا موجب موفقیت نشده است .ما باید از تجارب کشورها پند بگیریم و بدانیم برای ارتقای تولید داخل نیازمند ایجاد فرصت برای صنایع هستیم که نیاز داخل را به طور کامل برطرف کند . همچنین وضع تعرفه واردات از دیگر راه های ارتقای تولید داخل است.

ال کا ایران
نظرات کاربران
نام
ایمیل
نظر شما